Wonen & Werken

De Schelde is heel erg belangrijk. Bijvoorbeeld voor werk, voor vervoer van producten en materialen, voor vrije tijd, maar ook voor de vogels en dieren die er leven.

Gerelateerde onderwerpen:

Vismijn Breskens

In Breskens worden naast vis ook veel garnalen aangevoerd
Lees meer

Steenbakkerij in Steendorp

In de 19de eeuw waren er langs de Schelde veel steenbakkerijen gevestigd. De kleilaag aan de rivier werd uitgegraven, in vormen gedrukt, gebakken en gedroogd. Op die manier maakte men bakstenen. Nu zijn de meeste steenbakkerijen langs de Schelde gesloten
Lees meer

Haven van Vlissingen

De haven van Vlissingen is een belangrijke overslaghaven voor bulkladingen. Er zijn ook veel plannen om containerkades te bouwen
Lees meer

Haven van Gent

De haven van Gent staat in de wijde omtrek bekend als autohaven. Parkeerplaatsen zo groot als dorpen staan vol met splinternieuwe auto's die wachten op een nieuwe eigenaar.
Lees meer

Hogere Zeevaartschool Antwerpen

De Hogere Zeevaartschool is de enige hogeschool in België die opleidingen Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde aanbiedt
Lees meer

Fruitoverslag

Vlissingen is de grootste koelhaven voor groenten en fruit in Nederland. Tropische fruitsoorten zoals appelsienen en kiwi's komen per schip uit Chili en Zuid-Afrika terwijl Zeeuwse aardappelen en uien naar andere landen uitgevoerd worden.
Lees meer

Haven van Antwerpen

De haven van antwerpen is de tweede haven van Europa. Dagelijks varen schepen af en aan om hun goederen uit heel de wereld te lossen of ze vanuit deze haven naar verre oorden te brengen.
Lees meer

Haven van Terneuzen

Aan het kanaal van Gent naar Terneuzen verrijst een biopark. Bedrijven werken met elkaar samen om energie beter te benutten. Zo wordt de restwarmte van Yara gebruikt om tuinkassen te verwarmen.
Lees meer

Vismijn Vlissingen

De vismijn in Vlissingen veilt platvis zoals tong en bot, maar ook rondvis zoals poon en kabeljauw.
Lees meer

Vismijn Oostende

Voor Vlaanderen is Oostende de belangrijkste visafslag
Lees meer