Wonen & Werken

De Schelde is heel erg belangrijk. Bijvoorbeeld voor werk, voor vervoer van producten en materialen, voor vrije tijd, maar ook voor de vogels en dieren die er leven.

Gerelateerde onderwerpen:

Hogere Zeevaartschool Antwerpen

De Hogere Zeevaartschool is de enige hogeschool in België die opleidingen Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde aanbiedt
Lees meer

Haven van Vlissingen

De haven van Vlissingen is een belangrijke overslaghaven voor bulkladingen. Er zijn ook veel plannen om containerkades te bouwen
Lees meer

Steenbakkerij in Steendorp

In de 19de eeuw waren er langs de Schelde veel steenbakkerijen gevestigd. De kleilaag aan de rivier werd uitgegraven, in vormen gedrukt, gebakken en gedroogd. Op die manier maakte men bakstenen. Nu zijn de meeste steenbakkerijen langs de Schelde gesloten
Lees meer

Maritiem Instituut De Ruyter

Kenniscentrum voor maritieme en logistieke opleidingen
Lees meer

Visveiling Zeebrugge

In Zeebrugge worden, naast vis, ook veel garnalen aangevoerd.
Lees meer

Fruitoverslag

Vlissingen is de grootste koelhaven voor groenten en fruit in Nederland. Tropische fruitsoorten zoals appelsienen en kiwi's komen per schip uit Chili en Zuid-Afrika terwijl Zeeuwse aardappelen en uien naar andere landen uitgevoerd worden.
Lees meer

Haven van Gent

De haven van Gent staat in de wijde omtrek bekend als autohaven. Parkeerplaatsen zo groot als dorpen staan vol met splinternieuwe auto's die wachten op een nieuwe eigenaar.
Lees meer

Auto-industrie Gent

De tweede grootste autofabriek van Volvo is gevestigd in Gent. 95% van de afgewerkte wagens gaan per schip over de Schelde naar andere landen. De auto-onderdelen worden gemaakt in kleinere bedrijven in en rond de Gentse haven.
Lees meer

Haven van Antwerpen

De haven van antwerpen is de tweede haven van Europa. Dagelijks varen schepen af en aan om hun goederen uit heel de wereld te lossen of ze vanuit deze haven naar verre oorden te brengen.
Lees meer

Vismijn Oostende

Voor Vlaanderen is Oostende de belangrijkste visafslag
Lees meer