Angéle Van Keer

Angéle Van Keer schildert al sinds haar tienerjaren. Op 16-jarige leeftijd schrijft ze zich in aan de academie van Temse en ook nu volgt ze nog lessen aan verschillende academies.

Angéle is geboren en getogen in het Scheldedorp Bornem. Ze hoefde dus niet lang te zoeken naar een onderwerp voor haar eerste schildering met een landschap. Het Scheldelandschap! Dit schilderij maakte ze toen ze 18 jaar was. Dit deed ze vanaf de dijk van Sint-Amands.

Ook nu nog kiest ze graag voor deze plaats om te schilderen. Hier kan ze genieten van de mooie natuur van de Schelde. De mooie kleuren, het licht en de bewegingen door eb en vloed vormen een echte inspiratiebron. De Schelde is namelijk nooit hetzelfde. Daardoor blijft de Schelde altijd een bron voor haar schilderijen.

Doordat de Schelde er steeds anders uitziet is het ook wel moeilijk om de Schelde te schilderen. Stel je voor dat ze een schilderij begonnen is terwijl het laag water is. De volgende keer dat ze verder wil aan haar schilderij moet het dan wel laag water zijn! Volgens de schilderes is de Schelde op haar mooist in oktober, omdat het licht dan veel warmer is dan in de zomermaanden.

Het schilderij dat je hieronder ziet maakte ze ook in oktober. Het is het veer in Mariekerke.

inspiratiebron1ste_190120041028inspiratiebron38